Studio Thee | Phoenix Hong Cha – suikerzoet
424
post-template-default,single,single-post,postid-424,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Phoenix Hong Cha – suikerzoet

Het waait, de bladeren vliegen door de lucht en de dagen worden korter. Dit maakt dat ik weer onwijs veel zin heb in donkere thee soorten: zwaar geoxideerde oolong, zwarte thee en pu erh. Dat vind ik ook het mooie van het wisselen van seizoenen.

Vandaag drink ik een zwarte thee uit China: Phoenix Hong Cha. Ik zet de thee in een yixing potje en vul de bodem met een laagje thee. De temperatuur van het water is 95 graden. Na een minuut schenk ik de thee uit. Het ruikt meteen enorm fruitig en het smaakt eveneens zo. Het doet me denken aan de perzik snoepjes van vroeger met suiker erop. Heel zoet dus. De smaak blijft lang hangen.

De thee kan je wel 3 a 4 keer opschenken.

Wat drink jij vandaag en welke thee doet jou denken aan snoepjes?

Let me know. Th