Studio Thee | Darjeeling first flush
244
post-template-default,single,single-post,postid-244,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Darjeeling first flush

Vanmorgen heb ik de Darjeeling first flush gezet. Darjeeling is een zwarte thee uit India. First flush duidt het plukseizoen aan. First flush is zoals de naam al doet vermoeden ‘de eerste pluk’ in maart. First flush geeft een hoge kwaliteit en complexe aroma’s.

De eerste keer dat ik het zakje met de Darjeeling first flush opende dacht ik: het is een verkeerde bestelling. De bladeren zien zo groen. Is dit wel zwarte thee en kan ik het wel op 90 graden zetten? Met deze vragen bleef ik een tijdje rondlopen.

Totdat ik tijdens het studeren las dat het groenachtige blad juist een kenmerk is van de darjeeling first flush. Dit omdat de first flush, anders dan andere zwarte thee, 20 minuten wordt geoxideerd. Hierdoor zijn er gedeeltes die wel en niet oxideren. En dat zie je direct terug!

Zet temperatuur: 90 graden.
Zet tijd: 3 minuten. (of langer als je dat lekker vindt)
Verhouding: 5 gram per 0,5 liter.
Gezet met spa reine. Los in de pot.

Smaken: noot, tabak en vanille.

Welke aroma’s herken jij in de first flush? Laat het me weten!