Studio Thee | Builders tea
420
post-template-default,single,single-post,postid-420,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Builders tea

Onlangs was ik op bezoek bij mijn zusje in Londen. We shared a lot of cuppa’s. En wat me ook opviel: de enorme keus aan losse thee in de supermarkt.

Engelsen zijn dol op thee en vooral de zwarte thee. Vaak wordt de thee gecombineerd met een beetje melk. Voor Engelsen is de kleur van de thee nadat de melk is toegevoegd erg belangrijk: het mag er niet grijs uitzien maar rood/bruin. De kleur van de infusie moet dus overeind blijven nadat er melk aan wordt toegevoegd.

English breakfast is een populaire thee in de UK. Het is een combinatie van Assam en Ceylon, sterk van smaak met een mooie dieprode kleur. Engelsen drinken hun thee sterk met melk. Ook wel Builders tea genoemd: genaamd naar de arbeiders die deze thee dronken in hun pauze.

Builders thee is nog altijd populair en wordt overal gedronken, ook in de pub!

George Orwell dronk zijn thee sterk, deed de thee eerst in de kop en daarna de melk en voegde geen suiker toe. Benieuwd naar zijn 11 ‘rules’ voor een mooie kop thee? Je kunt zijn essay ‘A nice cup of tea’ hier lezen.

Hoe drink jij je zwarte thee? Zonder of met melk en doe je dan eerst de thee in je kop of de melk? Laat het me weten!