Studio Thee | Witte thee cake
403
post-template-default,single,single-post,postid-403,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Witte thee cake

Onlangs werd ik verrast door mijn zwager met een witte thee cake uit China. Te gek natuurlijk. We zijn dan ook direct samen aan het zetten geslagen. Een ontdekking want ik heb niet eerder een witte thee cake geproefd. Een Chinese vriend heeft het inner ticket voor mij vertaald: de cake is afkomstig uit 2014 en gemaakt door Fuding white tea. Fuding is een stad in Zhejian provincie in China. In dit gebied wordt voornamelijk witte en groene thee geproduceerd. De stad heeft in 2005 zelfs de naam: ‘the hometown of Chinese white tea’ gekregen.

Ik heb de thee op de Chinese manier gezet, de Gong fu cha methode. De thee heb ik eerst gewassen. Ik heb water temperatuur van 85 graden gebruikt en de thee de eerste keer een minuut laten trekken. De kleur van de infusie is goudgeel. De thee voelt heel subtiel aan in de mond, verfijnd. De smaak is fijn zoet met een aardachtige nasmaak.

Hierna heb ik de thee meerdere malen opgeschonken.

Drink jij vaak witte (gefermenteerde) thee? Laat het me weten.