Studio Thee | Pu-er
258
post-template-default,single,single-post,postid-258,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Pu-er

Een aantal weken terug heb ik een aantal theeën gezet in de buitenlucht. Erg tof. Vooral de pu-er is mij bijgebleven. Ik denk vooral omdat de smaak en geur goed bij het platteland passen.

Ik heb de zwarte losse pu-er geprobeerd van Theexpress.nl. Van oudsher werd pu er in blokken geperst, maar het is nu dus ook als losse thee te verkrijgen. Pu er onderscheid zich van de andere theeën door zijn productieproces: de thee wordt na het drogen gefermenteerd. Dit zorgt voor de aarde-achtige smaak.

De thee heb ik op de oosterse wijze gezet. 2 a 3 gram op 120 ml. De eerste zet heb ik ongeveer een minuut laten trekken. De tweede zet 50 seconden. De derde zet 60 seconden. De vierde zet 70 seconden.

De thee heeft een prachtige dieprode kleur. Wennen aan de geur en smaak moet ik wel. Het ruikt naar modder en mest en zo smaakt het eigenlijk ook. Als de thee wat langer in de mond is smaakt het zoet en nootachtig.

Wat vind jij van pu er? En drink jij m graag raw of cooked?