Studio Thee | Rougui – ijsthee
491
post-template-default,single,single-post,postid-491,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Rougui – ijsthee

Deze is fantastich. Fink geroosterd, met de smaak van steenvruchten, bloemen & chocolade. Ik ben zelf gek op oolongs – en dan vooral de geroosterden, wat de thee een stevige smaak geeft. Deze thee heeft zoveel ‘lagen’ in zich: je proeft iedere opschenking andere aroma’s en mineralen.

De rougui wat vertaald cinnamon/kaneel betekent, groeit in het Wuyi gebergte in Fujian (China). (Hier komen ook de Da hong pao & de Huang mei gui oolong vandaan). Doordat de thee in het gebergte groeit vindt je deze mineralen terug in de thee.

Ik heb de thee heb ik dit keer koud gezet. 1 liter 12 gram thee. En 12 uur in de koelkast. De basilicum maakt de thee een vleugje kruidig, wat goed past bij de chocolade tonen.

De thee is trouwens verkrijgbaar bij mijn studiegenootje Linda, van Het Zyderblad.

Tags