Studio Thee | Pa Mun Cha – biologisch
250
post-template-default,single,single-post,postid-250,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Pa Mun Cha – biologisch

Vandaag drink ik een oolong afkomstig van het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. Zuid Korea is nog niet zolang bekend als thee producerend land. Toch werd de eerste thee al geplant door Boeddhistische monniken in de zevende eeuw. Het eiland Jeju heeft de beste condities om thee te verbouwen: een subtropisch klimaat en vruchtbare vulkanische aarde. En dat proef je! De thee smaakt zoet, voelt fris aan in de mond en je proeft een bloemige aroma. Het droge blad ziet er uit als een halve maan: lang en elegant. De thee is trouwens biologisch. Extra fijn!

Ik heb de thee in een gaiwan gezet, 2 gram gebruikt op 120 ml en de thee de eerste keer 60 seconden laten trekken. De tweede zet heb ik iets langer laten trekken, 70-80  seconden. Zettemperatuur: 80 graden.

Heb jij de Pa-Mun-Cha al eens geproefd? Laat me weten wat je er van vindt!

Wil jij m ook? Je kan de thee hier bestellen!