Studio Thee | Huang Mei Gui – oolong
464
post-template-default,single,single-post,postid-464,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Huang Mei Gui – oolong

Yes, vandaag voor het eerst weer echt op pad geweest met de thee. Tussen het riet en het veen heb ik de Huang Mei Gui oolong gezet. Het roast aroma stijgt al op tijdens het inschenken van het water. Ik heb de yinxing thee pot gebruikt van 120 ml en 2 gram thee. De temperatuur van het water zal rond de 80 graden zijn (uit de thermoskan).
Na 1 minuut heb ik de thee uitgeschonken. De thee smaakt zoet – fruitig – steenvruchten. Het roast aroma maakt de thee krachtig en stevig. De mineralen geven een sprankeling aan de thee. De zoete nasmaak blijft lang hangen. Het is wel een droge thee: ik krijg er dorst van.

De Huang Mei Gui komt uit Fuijan, China. Om precies te zijn Ma Hei (Wuyi Shan, Shan = berg). Huang Mei Gui betekent ‘gele roos’. Het is een kruising tussen de variëteiten Huang Jin Gui en Huang Dan. De thee is meerdere keren licht geroosterd (credits voor de tekst: hotsoup.nl). Mijn lover heeft mij de thee kado gegeven – he definitely knows what i like! Het roast aroma is iets wat ik zeer kan waarderen in de thee.

Wil je deze thee ook proberen? Je kunt hem bij Hotsoup scoren.