Studio Thee | Alishan Jin Xuan #12 – Milky Oolong
469
post-template-default,single,single-post,postid-469,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Alishan Jin Xuan #12 – Milky Oolong

Over de vraag hoe Milky oolong aan zijn melkachtige aroma komt gaan verschillende verhalen rond.

De eerste die ik vaak hoor is dat de oolong wordt gestoomd boven melk. De damp van de melk trekt in het blad, waarna je de melkaroma in je thee proeft. Er zijn theeën op de markt die volgens deze methode zijn geproduceerd.

De pure Milky oolong is de alishan Jin Xuan. Deze thee heeft van nature een romige melkachtige aroma. Het is een lichte en elegante thee met een romige nasmaak. Wat inderdaad doet denken aan melk. Deze thee is prijzig.

Daarnaast wordt er veel ‘bulk’ Milky oolong verkocht door de grotere leveranciers. Dit is een oolong waar melkachtige aroma aan wordt toegevoegd. Deze thee is vaak een stuk goedkoper. Deze variant was mijn eerste ervaring met oolong en ik moet zeggen: ik was direct verkocht! Het is een fijne milde thee die lekker romig is. En dus goed bij het ontbijt past.

Ik vind het vooral heel bijzonder dat deze melkachtige aroma van nature aanwezig is bj de Jin Xuan #12. Ik schenk nog een keer op!

Drinken jullie graag Milky oolong? Laat het me weten!