Studio Thee | IJsthee
414
post-template-default,single,single-post,postid-414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

IJsthee

Een verfrissende drank met groene- thee extract, limoensap en muntextract, gezoet met suiker en zoetstof van natuurlijke oorsprong. Deze green- ice- tea kreeg ik onlangs in de stad om te proeven. Lekker zoet en inderdaad met een frisse munt smaak. De groene thee extract is minder aanwezig en dat klopt ook bij het lezen van de verpakking: 0,13% thee extract op 150 ml. Leuk om te zien dat er steeds meer aandacht is voor thee en dat thee dus blijkbaar goed in de markt ligt. Maar ook een beetje misleidend als je je bedenkt dat een product met de naam ‘ice tea’ zo weinig thee bevat. Sterker nog er zit geen verse thee is, maar een extract. Plus een hoop suiker. En dat terwijl je met kleine moeite zelf een ijsthee maakt, op basis van pure (biologische) thee waar geen suiker aan hoeft te worden toegevoegd. De thee is van nature zoet en fris. Ook kinderen kan je hier blij mee maken.

Hoe maak je eigenlijk home made ice-tea?

  1. cold brew: bij cold brew gebruik je 12 gram thee op een liter. De thee doe je in een liter fles en je laat het een nacht in de koelkast staan. Na een uur of 8 kan je de thee filteren en klaar is je ijsthee.
  2. shock brew: bij shock brew zet je warme thee (12 gram op een liter). Je vult je longdrink glas met ijsblokjes en giet de warme thee over het ijs.

Met deze recepten kan je eindeloos variëren, bijvoorbeeld door vers fruit of kruiden toe te voegen.

Wil jij meer weten over ijsthee en hoe je dat zelf kan maken? Kom dan kennismaken op 13 juli bij Frans de Grebber in Meppel (19.00-21.00) waar je 5 (ijs) theeën kunt proeven voor een klein bedrag óf schrijf je in voor de workshop ijsthee op vrijdag 20 juli van 19.30 tot 19.00. Cheers!