Studio Thee | Xue Long/Snow Dragon thee
234
post-template-default,single,single-post,postid-234,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Xue Long/Snow Dragon thee

Wauw! Dat was mijn eerste reactie bij het zien van de Snow dragon van Quies Tearoom. De thee lijkt qua blad op een gigantische versie van de Lung Ching. Het bijzondere aan deze thee is dat het om een witte thee (Silver needle) variant gaat uit Fujian die als groene thee wordt bewerkt. Dit betekent dat de thee na de pluk direct wordt geroosterd en er geen lichte oxidatie plaatsvindt.

Xue of snow verwijst naar het witte dons op de theeblaadjes. Long of dragon naar de wijze waarop de Dragon Well/Lung Ching wordt bewerkt: het pletten van de thee, drogen in doeken en daarna licht persen. Hierdoor lijkt de Snow Dragon qua bladvorm op de Dragon Well. De thee bestaat uit jonge thee knopjes wat zorgt voor een zoete rijst smaak.

Ik heb de thee gezet als een witte thee: 85/90 graden in een gaiwan. De eerste opschenking heb ik 60 seconden laten trekken.

De thee smaakt zoet, het mondgevoel is fris en je proeft gebakken rijst (popcorn) maar ook steenvruchten, zoals perzik en druiven. Deze thee combineert het beste van twee werelden: de aroma’s zijn meer aanwezig dan ‘normaal’ in een witte thee en waar een groene thee snel astringent wordt bij een hoge temperatuur blijft deze thee zoet en fris. Ik schenk nog een keer op!

Wil jij hem ook proeven? Kom dan 25 maart 2017 om 17.00-19.00 naar Quies Tearoom in Amsterdam waar wij samen een tea tasting organiseren. Tijdens deze proeverij gaan we ook ruiken, slurpen en proeven van de Snow Dragon. So be there!