Studio Thee | The way of tea
378
post-template-default,single,single-post,postid-378,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

The way of tea

Gisteren stond Japan centraal tijdens de opleidingsdag van de ITC academy. Een dag waar ik al lang naar uitkeek. De groene Japanse theeën drink ik vaak en ik kon niet wachten om the way of tea, ook wel Chado genoemd, te ontdekken.

De meest bekende Japanse thee op dit moment is Matcha. Matcha is nowadays niet meer weg te denken uit de koffiebars. Tencha is de grondthee voor matcha en wordt met three leaves en een bud geplukt (in plaats van de two leaves and a bud) en daarna vermalen tot poeder. Dit geeft een intens groene kleur. Matcha wordt met name in de regio Uji verbouwd.

Je kunt de matcha warm, op 100 graden drinken of koud, op 0 graden. Als je er voor kiest om de matcha warm te drinken dan klop je de matcha ongeveer 20 seconden op met een whisk. Als je langer dan 20 seconden klopt wordt de matcha wrang.

Matcha smaakt umami maar ook zoet en doet denken aan avocado en room (al naar gelang de kwaliteit). Is de poeder lichtgroen of zelfs geel? Dan heb je oude matcha die waarschijnlijk een visachtige smaak geeft. Niet lekker!

Wil je een matcha latte maken? Klop dan ongeveer 30 ml matcha en voeg daarna warme haver-,  amandel  of soya melk toe.

Matcha is één van de oudste manier van theedrinken. Heb jij het wel eens geprobeerd? En wat vind je van matcha?