Studio Thee | Tai Ping Hou Kui – Monkey tea
460
post-template-default,single,single-post,postid-460,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Tai Ping Hou Kui – Monkey tea

Het drinken van Tai Ping Hou Kui is en blijft zo bijzonder. Het grote blad is prachtig om te zien en de smaak is elegant, licht en bloemig. Echt een thee die goed past bij het begin van de lente. Hou Kui betekent overigens Monkey tea. Taiping Hou Kui wordt verbouwd in Tai Ping County in Anhui (China).

Over de naam en oorsprong van Hou Kui worden twee locale legendes verteld:
De eerste verteld dat theezaden door vogels zijn verspreid in Tai Ping County. De theestruiken groeien en het moment van pluk was daar. De inwoners vonden het te gevaarlijk om de thee zelf te plukken zodat ze apen het werk lieten doen. De apen klommen vervolgens met een tas om de nek de rotsen op om de thee te plukken.

In de tweede legende wordt verteld dat een moeder aap aan het rouwen was om het verlies van haar baby aap. Een boer besloot toen om het dier op zijn land te begraven. Die nacht kreeg hij een droom waarin de aap hem diep in het bos naar een thee plantage leidde. Toen de man wakker werd besloot hij om op zoek te gaan en vond een verborgen theeplantage, waar het blad van plukte om deze thee te maken.

Traditionele Tai Ping Hou Kui is licht van smaak.
De thee is platgedrukt tussen dik papier – iets wat je terug ziet op het blad. Vriendelijk zacht aroma. De thee wordt niet bitter – ook niet als je iets te veel thee gebruikt of wanneer je de thee te heet zet.