Studio Thee | Shi Feng Dragon Well 2017
176
post-template-default,single,single-post,postid-176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Shi Feng Dragon Well 2017

Yes! Ik ben er klaar voor om de Shi Feng Dragon Well 2017, (longjing) te proberen van mijn theevriend Yat- Fung-Yeung uit Hong Kong. Bij het openen van het pakketje zie je dat de thee ‘two leaves and a bud’ is geplukt. Verder valt ook het productieproces meteen op: het blad is geplet. Dragon Well wordt namelijk geroosterd en dan in doeken geplet. De thee is afkomstig uit Hangzhou, Zhejiang provincie (China), de plek waar Longjing oorspronkelijk vandaan komt. Shi Feng behoort tot een van de duurste variaties en komt uit het plaatsje – zoals de naam al doet vermoeden – Shi Feng. Ik ben benieuwd.

Voor het zetten van de thee gebruik ik een gaiwan, 2 gram thee en 100 ml water op 80 graden. Ik gebruik Spa Reine in plaats van kraanwater. De eerste zet laat ik 60 seconden trekken. Ik ruik zoete natte bonen. De infusie is geel/licht groen van kleur. Ik neem een slok: de thee is zoet. Het mondgevoel vol en ik proef noten gevolgd door zoete bonen. Het valt me op dat de smaak lang blijft hangen en intenser wordt wanneer je lucht door je mond laat gaan.

De tweede infusie heb ik 90 seconden laten trekken. Het notige karakter komt nu sterker naar voren en blijft ook lang in de mond achter. De derde keer dat ik opschenk proef ik met name de zoete bonen. Het mondgevoel is voller – boterachtig zelfs. Het notige karakter is minder aanwezig. De derde zet heb ik overigens 3 minuten laten trekken. De smaak blijft ook nu lang in de mond aanwezig.

Wat een thee met mooie aroma’s, geschikt om vaker op te schenken waarbij je wordt getrakteerd op een great aftertaste!

 

Today I am trying the Shi Feng Dragon Well 2017 from my teafriend Yat-Fung Yeung – GrandTea, Hong Kong. I am very happy to taste this authentic variety from Shi Feng, where Dragon Well or Longjing originally comes from.

The dry leaves are flattend and you see ‘two leaves and a bud’.

I use the Gong Fu Cha method, 2 gram of tea, 100 ml water at 80 degrees, one minute steep time. I use Spa Reine instead of tap water. After 1 minute the color of the infusion is yellow/light green and smells like wet beans.

I take my first sip. It tastes sweet, the mouth feeling is full, like butter and the aroma’s are beans and nuts. The aroma’s stay in the mouth very long. It becomes more nutty after a while.

The second steep is more nutty. The aroma’s stay in the mouth for a long time. With the third steep the nutty aroma’s are replaced by the wet beans aroma. The mouthfeeling is very full and buttery.

Overall it is a beautiful tea with delicate aroma’s, suitable to steep up to 3 times and has a great aftertaste.