Studio Thee | Nepal Himalaya Pine First Flush thee
228
post-template-default,single,single-post,postid-228,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Nepal Himalaya Pine First Flush thee

Vandaag ruik, slurp en proef ik van de Himalayan Pine First Flush thee uit Nepal.

Nepal produceert sinds 1978 alle soorten thee, hoewel de nadruk op zwarte thee ligt. De overheid ondersteunt theeboeren uit Nepal om te zorgen dat de thee niet langer de grens over wordt gesmokkeld en in India als Darjeeling wordt verkocht. Er is zelfs een nationale thee politie voor opgericht. De boeren in Nepal werken samen in een coöperatie en produceren biologische thee. Thee uit Nepal is dus geen massaproductie en eerlijker qua prijs.

Het droge blad ziet er groen uit met hier en daar een zilverkleurige tint.

Ik zet de thee in een glazen theepot van 125 ml en gebruik 2 gram thee. Voor het zetten neem ik Spa Reine en laat de temperatuur afkoelen tot 70 graden. Ik laat de thee ongeveer anderhalve minuut trekken. De kleur is groen geel en de geur zoet. De thee smaakt heerlijk bloemig. Het mondgevoel is vol en de smaaktype zoet. Ik vind het wel wat!

Heb jij deze thee gedronken? Laat me dan weten wat je er van vindt. En wees niet getreurd als je de thee niet kent: je kunt hem hier bestellen.