Studio Thee | Green Halimum Mountain thee, biologisch
27
post-template-default,single,single-post,postid-27,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Green Halimum Mountain thee, biologisch

Vandaag probeer ik de biologische green Halimum Mountain thee. De thee komt uit West-Java en groeit op 1000 meter hoogte. Ik ben benieuwd of de plek waar de thee groeit te proeven is in de thee. Niet dat ik ervaring heb met hoe een berg smaakt, maar bij een bergthee denk ik aan de volgende geuren en smaken: mos, gras, natte steen, zout.

Om de thee te zetten gebruik ik 20 dl Spa reine (dit ivm met hardheid van het water/droogrest die de aroma kan aantasten) en 2 gram thee. De zettemperatuur is 70 graden en de zet tijd 3 minuten.

De kleur is na drie minuten licht groen. De thee proeft grassig, notig en is zoet van smaak. Wat ik zelf erg prettig vind is dat de thee geen droge mond veroorzaakt. Het is daardoor erg mild. De abrikoos smaak is verrassend en subtiel aanwezig. Bij een volgend kopje ga ik me wagen aan food paring, namelijk gedroogde perzik en een hand vol walnoten!

Wat vinden jullie van deze thee?

Je kunt de thee hier bestellen!