Studio Thee | Caballero: knowledge to share.
242
post-template-default,single,single-post,postid-242,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Caballero: knowledge to share.


Tabak. Proef ik. Nog een keer slurpen. Het nog natte blad verspreidt een geur die sterk overeenkomt met tabak. Het is de zwarte thee. De smaak is daarnaast zoeter dan verwacht en laat mijn mond minder droog achter dan de groene thee. Het is half drie. Met vijftien man staan we aan de tafel te proefen.. harder slurpen roept de docent. Dan komen de aroma’s het beste naar boven, legt ze uit. Ik produceer een lichte slurp en kijk of anderen zien hoe onbeleefd ik naar mijn gevoel bezig ben. Tabak roep ik! De docent kijkt me aan alsof ze te maken heeft met een verstokte roker, maar knikt dan instemmend. De anderen gaan door: mos, zand, aards. De verfijnde aroma’s vliegen in het rond. En blij drink ik van mijn rokerige thee.

De eerste dag van het Thee sommelier traject bij de International TEA & COFFEE academy is een feit. Mijn hoofd zit vol. Klaar om het met jullie te delen.